Studieteknikk

 
Er du engstelig for hvordan det skal gå med det faglige når du skal i gang med studier? Kanskje kommer du rett fra videregående skole og er usikker på hvordan du legge opp studiene, eller kanskje har du tatt ett og annet høyskolefag før, men ikke fått den karakteren du føler du fortjener? Eller er du kanskje av dem som trenger å få vite hvordan du skal klare å vippe en god karakter opp til en enda bedre? Da er vårt kurs i studieteknikk noe for deg!

Det heter studieteknikk. ”Teknikk”, altså. Betyr det at dette er noe som på en måte kanlæres? Det høres kanskje rart ut, men tenk på det slik: Du kan antagelig sykle, men skal du sykle ritt på høyt nivå holder det ikke å kunne holde balansen på toppen av to hjul. Da må du lære sykkelteknikk; du blir bedre til å sykle uten nødvendigvis få større muskler.

På tide med åtte dager i uken?På samme måte ligger det i ”studieteknikk” det at du kan lære deg å få bedre karakterer enn du ville fått uten å ha denne teknikken inne, helt uten å bytte hjerne. Det er jo litt spennende, synes du ikke? Det er altså mulig å oppnå et høyere kunnskapsnivå og kanskje bedre karakterer om du studerer smart, sammenliknet med om du bare studerer ”som vanlig”.

I dette kurset gjennomgås de viktigste prinsippene for å lykkes som student, og du får et overblikk over de beste strategier for å bedre innlæring av fagstoff. I tillegg kommer vi med konkrete råd til hvordan du skal tilnærme deg en fagbok, hvordan du skal forberede deg til en forelesning og hvordan du skal notere. Vi har også en egen bolk om det å studere på nett og om hvordan du best kan takle ulike typer for eksamen.

Dette kurset er laget av forelesere med lang undervisningserfaring på høyere nivå, som i dette kurset går gjennom en rekke ulike tips for hvordan få en best mulig studieopplevelse. De har skrevet flere lærebøker, satt sammen utallige eksamenssett og rettet eksamensbesvarelser i en årrekke.

Fakta

Opptakskrav
Ingen forkunnskaper kreves.
Søknadsskjema kommer i august.

Pris
1.400 kr. 

Kontaktinfo 
info@hector.no

Pedagogisk plattform
Hector / Qybele 

Samarbeidspartner
Bjørknes Høyskole