Funksjonell anatomi og fysiologi

Ønsker du mer kunnskap om nervesystemet, muskler og  skjelett? Dette faget bygger på grunnfaget i medisin, og det forutsettes at du har en del forkunnskaper innen anatomi og fysiologi.

Studiet er delt i tre hoveddeler:

FAF1 - Nevrofysiologi og anatomi

Den første delen omhandler nervesystemets oppbygning og funksjon. Du lærer om biorytmer, hjernens plastisitet og stress. Målet er at du skal kunne utføre og forstå en nevrologisk undersøkelse. Klassen vil deles i grupper der vi trener på nevrologiske undersøkelser og løser nevrologiske kasuser.

FAF2 - Muskel og skjelettanatomi

Her får du en omfattende gjennomgang av muskel-skjelett systemets anatomi. I tillegg gjennomgås organenes anatomi, samt sentrale perifere kar og nerver. Kroppens muskler styres av nervesystemet, og du vil utvikle en meget god forståelse for bevegelsesapparatets funksjon.

FAF3 - Funksjonell fysiologi

Den siste delen bringer fysiologien fra grunnfaget videre. Du vil blant annet lære om kroppens tilpassing til forskjellige typer kostholds-dietter, til trening og til høyt og lavt trykk (som ved dykking og flyving). Sammen med del 1 og 2 har du nå fått en grundig innføring i organismens funksjonelle anatomi og fysiologi.

Nøtter er bra for hjernen, både de du spiser og de du løser!

Jobbmuligheter

Dette studiet passer for deg som allerede jobber med helserelaterte fag eller har forkunnskaper innen feltet. Det er i tillegg til Medisin et krav for akupunktører som ønsker medlemskap i akupunkturforeningen.

Samarbeidende høyskole

Studiet tilbys i samarbeid med Bjørknes Høyskole. Ved fullført studium, ustedes vitnemål av Bjørknes Høyskole. Nettstudiet er utviklet av de ansvarlige ved Hector, og du nyter godt av våre underviseres pedagogiske framstilling av faget.  

Fag- og kursoversiktSkolen med egen motivator!

Fakta

Opptakskrav
Generell studiekompetanse eller realkompetanse. 

Pris
38.000 kr. 
Les mer om prisen

Økonomi
Du kan få støtte i Lånekassen dersom du kvalifiserer til det. 


Offentlig godkjenning
Studiet er offentlig godkjent med 30 studiepoeng (3 emner).

Eksamen
En eksamen på nett avslutter hvet emne. Studiet kan tas deltid (30 studiepoeng per år), eller heltid (60 studiepoeng per år) hvor hvet emne gir 10 studiepoeng og avsluttes med en 3-timers eksamen. 
Les mer om eksamensreglement

Kontaktinfo 
info@hector.no

Veiledere
Du vil bli tildelt en personlig veileder ved studiestart.

Pedagogisk plattform
Hector / Qybele 

Samarbeidspartner
Bjørknes Høyskole